Preventie-avond 5 maart jl.

Afgelopen donderdagavond was het dan eindelijk zover en werden wij geconfronteerd met onze eigen ‘slordigheden’ in Rijkerswoerd. In november vorig jaar heeft Evert Jansen een rondje door de wijk gedaan en aan de hand hiervan foto’s gemaakt wat er verbeterd kan worden aan veiligheid in- en rondom je eigen woning.


Wij werden verrast! Wat wij denken goed voor elkaar te hebben is niet het geval! Aan de hand van enkele foto’s die gepresenteerd werden door Evert Jansen, bleek dat echt veel bewoners de sleutel in de deur hebben zitten van de achterdeur, schuurtje of anders. Velen hebben ook ramen openstaan, één knip op de deur of de deur gewoon dichtgetrokken. Een fluitje van een cent voor de gelegenheidsinbreker om binnen te komen. Evert gaf aan dat er twee soorten inbrekers zijn de gelegenheid en de professional. De professional die komt echt overal binnen en heeft geavanceerd materiaal. De gelegenheidsinbreker die maakt snel buit, is snel weg en maakt gebruik van onze ‘eigen’ spullen zo bleek ook. De ‘schuurtjes’ waren meestal voorzien van ‘eigen inbreek tuig’ en zo maken wij het deze inbrekers super makkelijk. Een schroevendraaier tussen raamkozijn en raam is zo gebeurd, zelfs heuse boormachines en buitenstopcontacten en voilá het slot is er zo uitgeboord. Containers die lekker los in de tuin staan en onder raam, bij afdakje gezet worden en binnen is hij/zij. Aanbouwschuurtjes hebben een tussendeur dus gemakkelijk komen zij in de woning. Fietsen die buiten even worden gestald en sleutels erin, ook in de schuurtjes staan fietsen niet op slot. En zo kunnen wij nog wel even doorgaan. Een confronterende maar een zeer leerzame avond hoe het anders, beter en met kleine oplossingen te verbeteren is. Foldermateriaal was aanwezig met handige tips hoe je zelf waakzaam kunt zijn. Maar wat Evert heel erg benadrukte is het feit dat hij door iedereen is gezien die thuis was maar niemand hiervan melding heeft gemaakt (op twee personen na) bij de politie. Een alerte wijk krijg je als wij allen alert zijn en blijven, vragen wat iemand komt doen! Een inbreker wil niet gezien en niet aangesproken worden want dan neemt hij razendsnel de kuierlatten. En gaat hij het vervolgens ergens anders proberen. De gelegenheidsinbreker is iemand die snel buit wil maken om het te verhandelen voor zijn drugs- en/of alcoholverslaving. De professional spot, brengt in kaart en bereidt zich voor. De gelegenheidsinbreker heeft geen tijdstip waarop hij inbreekt. Rest ons nog te zeggen dat wij het jammer vonden dat er zo weinig bewoners, ondanks toezeggingen, zijn gekomen. Een gezellige, veilige wijk maak je met elkaar. Buurtpreventie, WhatsApp groepen laten wij vooral blijven communiceren maar vooral de politie informeren. Denk niet dat het niet helpt, doen! Preventie-avonden houden staat bij ons in de planning waarop wij elkaar informeren en alert houden wat er nog verbeterd kan worden. Wij hopen dat er dan een grotere opkomst is. e-mailadressen van onze wijkagenten: sabrina.puijn@politie.nl / edwin.addink@politie.nl

 


Locatie

Volg ons op

   Facebook


  Instagram

 


Wijkagenda

Er zijn momenteel geen agendaberichten.

Plaats zelf

Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem

Redactieadres voor
website en muurkrant:
redactie.rijkerswoerd@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata en een link om Het Woerdje online te bekijken.
Kopij kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl